Ένα πεντανόστιμο πιάτο, για όλη την οικογένεια, πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνες, και φυσικά πολλά αντιοξειδωτικά λόγω μπρόκολου! Ιδανικό ακόμη και για βραδινό γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρικής: 20 ‘
Μερίδες 4-6
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ φιλετάκια κοτόπουλο ψημένα (κατεψυγμένα ΠΙΝΔΟΣ)
- 1 κιλό μπρόκολο (φρέσκο ή κατεψυγμενο)
- 250γρ τριμμένο τυρί
- 1 κονσέρβα έτοιμη μανιταρόσουπα
- 150ml γάλα 1.5%
- 100γρ τυρί κρέμα
- 150γρ γιαούρτι 2% (στραγγιστό)
- Μυρωδικά / μπαχαρικά: σκόνη σκόρδο, μουστάρδα, κρεμμυδι ξερό, πιπέρι
- 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ σούπας βρώμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε τα φιλετάκια για 10’ σε δυνατό φούρνο. Βράστε το μπρόκολο σε ελάχιστο νερό σε κλειστή κατσαρόλα για 3’. Σε ένα μπολ ανακατέψετε πολύ καλά το γάλα, το τυρί , το γιαούρτι και την μανιταρόσουπα μαζί με τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί τοποθετήσετε τα φιλετάκια κοτόπουλο, το μπρόκολο και περιχύσετε το μείγμα. Πασπαλίσετε με επιπλέον τυρί, λίγη βρώμη και ελαιόλαδο. Ψήσετε για 20-25′ σε δυνατό φούρνο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Θερμίδες: 466, Υδατάνθρακες: 22γρ, Πρωτείνη: 49γρ, Λιπαρά 21γρ , Ασβέστιο: 564mg, Σίδηρος 2 mg, Φυτικές ίνες 5γρ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το στήθος κοτόπουλου είναι χαμηλότερο σε θερμίδες από τα υπόλοιπα κρεατικά. Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε το κρέας και τα λαχανικά που έχουν απομείνει!
ΜΠΡΟΚΟΛΟ: Το φρέσκο μπρόκολο δίνει σε αυτό το πιάτο μια έκρηξη τραγανότητας! Το κουνουπίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, όπως και μανιτάρια και πιπεριές προσθέτουν υφή και γεύση! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατεψυγμένο μπρόκολο ή ακόμα και ένα σακουλάκι με ανάμεικτα λαχανικά.
ΣΑΛΤΣΑ: Η έτοιμη μανιταρόσουπα αποτελεί εξαιρετική βάση για το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το γάλα. Η σούπα σε κονσέρβα είναι μια πραγματική εξοικονόμηση χρόνου!
Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Καλλίδου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 224627, κιν. 6974 451450
Email: info@kokkalidiet.gr
www.kokkalidiet.gr
No Comments